Kütahya’nın Hisarcık ve Emet ilçeleri, "Demokrasi konvoyu" oluşturarak Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdiler.
Emet ilçesinden hareket eden yüzlerce araç önce Hisarcık’a ilçesine gelerek buradaki araçlarla "Demokrasi konvoyu" oluşturup darbe karşıtı sloganlarla ilçe turu attı. Araç konvoyu daha sonra 11 kilometre uzaklıktaki Emet ilçesi Hükümet Meydanına hareket etti. Burada din görevlilerince mevlit okunup, Emet Müftüsü İsmail Temur tarafından dua yapıldı. Meydandaki kalabalığa hitap eden Ak Parti Emet İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı "Demokrasi konvoyu" organizasyonunun birbirine iki ilçenin birlik, beraberliğini pekiştirdiğini belirterek tertip komitesine teşekkür etti.
Daha sonra konuşan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca ve Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, ülkenin birliğini bütünlüğünü bozmak isteyen vatan hainlere fırsat vermeyeceklerini, belirterek Demokrasi Konvoyunun oluşturulmasında her iki ilçenin birlikte hareket ederek güzel bir dayanışma örneği sergilediklerine vurgu yaptılar.
Hisarcık konvoyunun ilçeye dönmesinin ardından Cumhuriyet Meydanında din görevlilerince Kur’an-ı Kerim okunup dua yapıldı.(MA-EFE)