Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Müftülük tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Söylev, , “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik olalım” konulu konferans verdi.
Konferansa gelen davetlilere din görevlileri tarafından kırmızı gül, kolonya ve çikolata ikram edildi.
Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından İlçe Vaizi İsmail Şenkul tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.
Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Arda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının, 27 yıldan bu yana Hz. Peygamberimizin Miladi Doğum Tarihlerini “Kutlu Doğum Haftası” olarak ülke içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutladığına vurgu yaptı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Söylev, , “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik olalım” konulu konferans verdi.
Ömer Faruk Söylev, konferansta yaptığı konuşmada,”Allah’ı anmak, onun ismini yüceltmek ve Peygamberimize sahip çıkmak adına istirahat vaktinde koşup buraya geldiniz. Allah ve Peygamber sizlerden razı olsun inşallah. İnsanlığın yaşaması, insanlığın dirilmesi, insanlığın tekrar insan vasfına kavuşabilmesi için en büyük hadise sevgili Peygamberimizin gönderilmesi, doğumu ve onun Peygamber olmasıdır. Rahmet olarak ve ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiştir. O dönemlerde toplum bölük pörçüktü, gidişat kötüydü, emniyet yoktu, güven yoktu. “Babana bile güvenmeyeceksin” deniliyordu. Güvenilmiyordu da. Çünkü babalar kızlarını diri diri gömüyordu. Hiç kimse hiç kimseye güvenmiyor, birbirinden borç para almıyordu. Faiz, tefecilik almış başını gidiyordu. Allah Peygamberimizi tevhid inancını zihinlere, gönüllere yerleştirmek onu anlatmak için gönderdi. Peygamberimizin Mekke ve Medine döneminde yaptığı mücadele tevhid mücadelesidir. Bütün peygamberlerin görevi tevhid mücadelesidir. Peygamberimizin hayatı boyunca anlattığı, öğrettiği, yaşadığı ve yaşatmak istediği İslam dininin özü özeti. “La İlahe İllallah Muhammeden Resulallah” tevhid akidesine inancına dayanır. Allah’ın birliği, bu inanç ki düşüncede, gönülde, duyguda, kalpte olan bir birliktir. Ruh birliği, düşünce birliği, aynı Allah’a, aynı Peygambere, aynı kitaba hep birlikte bu birliğe aşkın bir şekilde inanmaktır” diye konuştu.
Geceye Kaymakam Davut Bayraktar, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Müftü Mustafa Arda, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Özdemir Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. (MA-EFE)