Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Azim ve kararlılığımız neticesinde karanlık tuzaklara düşmeyeceğiz" dedi.
Prof. Dr. Aykut Gül, 36 kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başsağlığı ve kınama mesajı yayımladı.
Masum insanların canlarını kastederek, kendilerini ebedi ızdıraba mahkum eden zihniyetlerin, geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin üzerindeki alçakça oyunlarını sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Gül, mesajında şunları kaydetti:
"Dünyada siyasi ve ekonomik anlamda kaosun yaşandığı böyle bir zamanda, bu hain saldırılara adres olarak seçilmemiz oldukça manidardır. Terörün her ne isim ve amaç altında olursa olsun gerçekleştirdiği saldırılar; vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, dış politikada ulaşmayı hedeflediği istikrara, tüm dünyanın dikkatini çeken ekonomik yatırım ve projelere nihayetinde milletimizin dirlik, düzen ve huzuruna vurulan darbelerdir. Azim ve kararlılığımız neticesinde karanlık tuzaklara düşmeyeceğimizi vurgularken, şahsım ve üniversitem adına terörü lanetliyor, terör saldırılarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum."