Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türk halkının 15 Temmuz sonrası darbeyi, tarihin okunmayacak karanlık sayfalarına gömdüğünü ifade etti.
Demokrasi nöbetinde konuşan Saraçoğlu, halkın meydanlarda dosta güven, düşmana da korku verdiğini belirterek, "
Türkiye’nin gelişmesini büyümesini istemeyen şer odakları ve bütün egemen güçler,15 Temmuz akşamı içimizdeki vatan hainleriyle birlikte bu cennet vatanı ve hepimizi karanlık bir sabaha uyandırmak istediler.Eğer başarılı olsalardı; yüzbinlerce kişiyi sorgusuzca katledeceklerdi. Bu hain, darbe heveslisi alçakların amacı sadece bu ülkeyi kendi kontrolleri altına almak değildi, Dünya mazlumlarının ve bir buçuk milyar İslam aleminin umudu olan, güvenli bir liman olarak gördüğü Türkiye’yi ve onun lideri olan Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmek istediler. Çok şükür ki, bu haince planları başarıya ulaşmadı, Rabbim bu millete yardım etti, her şey planladıkları gibi gerçekleşseydi bizler burada olamayacaktık.
Ama, onların planı varsa Allah’ında bir planı vardı ve galip olan da O’nun planı oldu. 15 Temmuz gecesi, Başkomutanının emriyle, her biri birer kahramana dönüşen,Dik duran bir iradeyi, Tek vücut olan bir milleti, Milletimizde olan, birlik duygusunu, Vatan sevgisini, Bayrak aşkını hesap edemediler. Tankın önüne yatan Metin kardeşimi, Köprüde silahların üstüne koşan Safiye bacımı, Uçaklar uçamasın diye ekini yakan Mehmet amcamı, Ayağında terlikle, Elinde baltayla sonrasını düşünmeden, meydanlara koşan Milli İradeyi hesap edemediler. Sizleri hesap edemediler. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın, ‘’Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.’’ Anlayışıyla, AK Partili, MHP’li, CHP’li, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili, Kısacası ideoloji gözetmeksizin bütün milletin tek yürek olup, Meydanlarda kıyama duracağını hesap edemediler. Sizler kıyama durunca Amerikan uşaklarının, İsrail uşaklarının umudu söndü. Sizler kıyama durunca Fetö denen Pensilvanya şeytanı kuduz köpek gibi kudurdu. Sizler kıyama durunca Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta Balkan’lar da ve tüm islam alemindeki mazlumlara umut ışığı doğdu" dedi. (EFE)