Kızılay Kütahya Şubesi, düzenli ve en fazla kan bağışında bulunan gönüllü bağışçılara madalya verdi.
Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü nedeniyle Çınar Otel’de düzenlenen programa AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, kamu kurum müdürleri, Kızılay kan bağışı merkezi yetkilileri ve gönüllü bağışçılar katıldı.
Kızılay Genel Merkezi’nin yıl içerisinde 10 bağışta bulunanlara bronz, 25 bağışta bulunanlara gümüş, 35 bağışta bulunanlara da altın madalya verdiği belirtildi.
Törende, 35 defa kan bağışı yapan 3 kişiye altın, 25 defa bağışta bulunan 15 kişiye gümüş ve 10 defa bağışta bulunan 220 kişiye de bronz madalya takdim edildi.
Kızılay Kütahya Şubesi Başkanı Ahmet Altıparmak, kan bağışının önemine dikkat çekmek ve gönüllü bağışçıları bir nebze olsun onure etmek için böyle bir uygulama yürütüldüğünü belirterek, “Kan alternatifi olmayan tek kaynağı insan olan bir tedavi aracı. Bu nedenle de vatandaşlarımızın düzenli kan bağışlaması çok önemli. Bir ünite kandan elde edilen 3 ürünle 3 kişinin hayatı kurtulabilir. 18-65 yaş arası her sağlıklı birey kan bağışlayabilir. Düzenli kan bağışlayarak hiç tanımadığı insanların hayatlarını kurtaran ve onlara umut olan, bizden madalya hak eden ya da henüz madalya hak edememiş tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Programda, gönüllü kan bağışçılarına madalya ve beratları protokol üyeleri tarafından takdim edildikten sonra yemek ikram edildi. (EFE)