Kütahya Barosu, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini sert bir dille kınadı.
Baro Başkanı Ahmet Atam ve yönetim kurulu üyeleri ile avukatlar, Atatürk Bulvarı Domaniçliler Kavşağı’nda toplanarak Zafer Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.
Mesleğinin avukat olması sebebiyle AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel’in de destek verdiği yürüyüş, Zafer Meydanı’nda sona erdi.
Başkan Ahmet Atam, burada yaptığı basın açıklamasında, Kütahya Barosu olarak, her zaman demokrasiden ve hukuktan yana olduklarını belirterek, darbelerin ülkemize ne kadar zarar verdiğini, yaşanan tecrübelerle en iyi hukukçuların bildiğini dile getirdi.
Atam, "Millet iradesine kast eden vatan hainleri, bu izzetli duruşu hesaba katacaklardır.Daha önce yapılan darbeler sırasında milletimiz meydanlara inmemiş ise, bunun bir teslimiyet ve pasiflik olarak algılanmamalı, bu milletin, 15 Temmuz 2016 gecesi demokratik, müspet ve vakur duruşu da sergileyebileceğini ve iradesine sahip çıkacağını bütün dünya görmüştür. Kütahya halkının darbe girişimine karşı göstermiş olduğu duyarlı duruşundan dolayı Kütahya Barosu olarak halkımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE)