Kütahya Belediyesi, Müderris Mahallesi’de 17 kişinin hissedar olduğunu 40 yıllık imar problemini çözüme kavuşturdu.
Vatandaşların tapuları, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve belediye başkan yardımcıları tarafından takdim edildi.
Törende konuşan Belediye Başkanı kamil Saraçoğlu, "Müderris Mahallemizde bulunan 17 vatandaşımızın hissedar olduğu parsel imar durumunda, park alanı olarak görünmekte ve vatandaşlarımızın mağduriyeti bulunmaktaydı. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için 2014 yılı Ağustos ayı meclisinde alınan kararla plan tadilatı yapılmış ve bu alan bitişik nizam 3 katlı yapı adasına dönüştürülmüştür. Böylelikle vatandaşlarımızın tapularının ayrı ayrı tescili mümkün hale gelmiştir.
Bu çalışmaların ardından vatandaşlarımıza müstakil parsel verilebilmesi ve evlerinin bulunduğu mülklerin ayrı ayrı tapularının verilerek ruhsat izni verilmesi amacıyla belediyemiz ve Maliye hazinesi adına tescil edilen parselleri de dahil edilerek imar kanunu 18. madde imar uygulaması yapılmıştır. Sonuç olarak 9 adet üzerinde ev bulunan arsa ile 1 adet boş arsa olmak üzere toplam 10 adet imar parseli Tapu Müdürlüğünde tescil edilmiş ve ruhsata tabi alanlar vatandaşlarımıza kazandırılmıştır" dedi.
Müderris Mahallesi Muhtarı İncinur Duman, "40 yıldır çözülemeyen ve mahallemizin kanayan yarası olarak bilinen bu sorunumuzu çözen Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na tüm Mahalleli adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşların tapuları, Başkan Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Fatih Kölgeli, Murat Arık ve Galip Gültekin tarafından teslim edildi. (EFE)