Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, 2 yıl ve altında cezası olanların cezaevlerinden denetimli serbestlikle özgür olacakları açıklamasını yapmasının ardından Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun önüne akın etti.
Kanun Hükmünde Kararname ile Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’dan yaklaşık 50 mahkumun tahliye olacağı öğrenildi.
Türkiye geneli yaklaşık 38 bin kişinin tahliye olması beklenirken, heyecanlı bir bekleyişin yaşandığı cezaevi önünde ağabeyi, babası, annesi, kardeşi ve akrabasının çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen vatandaşların yaşadıkları heyecan ve mutluluk yüzlerine yansıdı.
Haber gelmesinin ardından cezaevinin önüne koşan Gülseren Sarıoğlu isimli anne, haberi televizyondan duyduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi.Sarıoğlu, "Benim oğlumun da ufak biz cezası vardı, o da faydalanıyor. Devlet büyüklerinden Allah razı olsun. Yalnız herhangi bir bilgi yok, televizyondan aldığımız bilgiye göre biz de faydalanıyoruz. Oğluma kavuşacağım anı bekliyorum" diye konuştu.
Denetimli serbestlik kapsamında Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan çıkışlar bu gece ve yarın sabah saatlerinde başlayacak. (EFE)