Kütahya’da, depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile boşaltılan Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı.
Bölcek Mahallesi’nde inşaatına başlanan Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının temel atma törenine Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören,Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İlçe Kaymakamları, bazı daire müdürleri, Emniyet Teşkilatı ile davetliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik yaptı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası hakkında bilgiler veren İl Emniyet müdür vekili Hasan Çevik, “İl Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binamız 4 kat, 5 bloktan oluşacak olup, yaklaşık 16 bin 750 m2 kapalı alana sahip olacaktır. Şartnameye göre işin bitiş süresi 850 gün olup, Z-A Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Aksu’nun üstün gayret ve çalışmaları sonucunda daha kısa sürede tahmini 2017 yılı Haziran veya Temmuz aylarında bitirileceği inancını taşımaktayım. İl emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası ilin nüfusu, personel sayısı, polise intikal eden olay sayısı, şehrin büyüme hızı, güvenlik riskleri, değişen şartlar ve teşkilatın hızlı büyümesi göz önünde bulundurularak modern, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirilmiştir. Özellikle vatandaş işlemlerinin yürütüldüğü kısımlarda açık ofis sistemli mekanlar, bekleme ve kabul salonları planlanmış, engelli vatandaşların ihtiyaçlarına göre gerekli düzenlemeler yapılmıştır” diye konuştu.
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Şerif Yılmaz, "Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozguna uğratmak için dış güçler yine sahneye çıktı. Üzerimize çullanan, çullanmaya çalışan devletlere, uşaklarına ve maşalarına karşı can siperle çalışan, canını bu uğurda feda eden aziz şehitlerimize yaralanan gazilerimize ve ailelerine minnet duygularımı ifade ediyorum. Bu millet birlik ve beraberlik için bu topraklar üzerinde bulunduğumuz Dumlupınar’da, Çanakkale’de bu ülkenin vatan olması için canlarını verdi kanlarını akıttılar ve bu uğurda hayatlarını feda ettiler. Bugün biz onların sayesinde oturup günlük yaşamlarımıza devam edebiliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden çalışan tüm güvenlik kuvvetlerimize ve bu uğurda şehit olanları Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.
Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün yaptığı duanın ardından, Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait yeni hizmet binasının temeli atıldı.(EFE)