Kütahya İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı bütçesi 120 milyon TL olarak belirlendi.
Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak, İl Genel Meclis üyeleri ve kurum müdürleri katıldı.
2017 yılı bütçesinin 120 milyon TL olarak belirlendiğini açıklayan Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Kasım ayında başladığımız bütçe maratonunu tamamladık. Arkadaşlarımızla birlikte ve sizin öngörüleriniz doğrultusunda bütçemizi 120 milyon TL’ye bağlamış bulunuyoruz. Geçen sene başlangıç bütçemiz 104 milyon TL idi. 9 milyon TL’lik bir ek bütçeyle 115 Milyon TL olarak belirlenmişti. Başlangıç bütçemizi esas alırsak bu sene yüzde 16’lık bir artışla 2017 bütçesini oy birliğiyle kararlaştırdık ve kabul ettik. Bütçemizin yüzde 78,83’ünü birim müdürlüklerimize ayırdık. Bütçede, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ne ağırlık verdik. Yüzde 16,78’ini kurum müdürlüklerine ayırdık. Bunun en büyük payını mevzuatımız gereği Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayırıyoruz. Böylece yüzde 20’sini Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayırmış olduk. İlçe müdürlüklerimize de 5 milyon 268 bin 910 TL ödenek ayırdık, bu da bütçemizin yüzde 4,39’una tekabül ediyor.Desteklerinden dolayı valimize, milletvekillerimize, İl Özel İdaresi çalışanlarına ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

"Asfaltta programlarımızın yüzde yüzünü tamamladık, hatta fazlasını yaptık"
2016 yılı çalışmaları hakkında bilgiler veren Musa Yılmaz, “2016 yılı bütçemizi yaparken birlikte çalıştığımız rahmetli Genel Sekreterimiz Muhittin Şahin’i rahmet anıyoruz. Gerçekten özverili ve gayretli çalışmaları oldu. Biz onun hiçbir zaman eserlerini ve emeklerini unutmayacağız. 2016 yılında programlarımız çok ciddi bir takiple yürütüldü. Yolda, asfaltta programlarımızın yüzde yüzünü tamamladık, hatta fazlasını yaptık. Yolda milletvekillerimizin desteğiyle ilave kaynak kullanarak Tavşanlı Balıköy Yolu’nda 15 kilometre ve Merkez’de Değirmenözü Kızılcaören Yolu’nda da 17 kilometre. sıcak asfaltımızı da katarsak bu sene 86 km. olarak düşündüğümüz sıcak asfaltta 130 km.’ye doğru yaklaşmış oluyoruz. Bunun yanında bazı bölgelerimize gittiğimizde yapılmasına karar verdiğimiz kısa mesafeli yolları da buna dahil edersek fevkalade güzel bir çalışma yaptık. Onarım ve altyapı programlarında da yüzde 95 seviyesindeyiz. Şuanda ekiplerimiz yaklaşık 13 noktada çalışma yapıyorlar. Makine parkımız çok güçlü olduğu için 12 ayın 12’sinde de çok ciddi bir çalışma yapıyoruz. 2016 yılı bütçesinden birliklere 12 milyon TL aktarmış, 550 köyümüze dağıtmıştık. 2017 yılı bütçesinden birliklerimize 14 milyon 200 bin TL tahsis yaptık. Bu da oldukça önemli bir rakam. Ülkemiz bir savaş ortamında fakat tüm bunları hesaba kattığımızda yereldeki çalışmalarımızla hiçbir şeyi hissettirmeden, aldığımız programlarda hiç geri adım atmadan, hatta böyle bir durumda daha fazlasını yapma gereği hissettiğimizden çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
"Hedefleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yerel yönetimler, mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir yer tutuyor. Bütçe gerçekleşme değerlerine ve 2016 yılı bütçesine baktığımızda da yine hem hedeflerimizi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor, hem de kalan hizmetlerimizin tamamlanabilmesi için yeni bütçeden ümidimizi koruyarak, yeni bütçeyle birlikte yeni yapacaklarımızın zevkini, neşesini şimdiden hissetmeye çalışıyoruz” diye konuştu. (EFE)