Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yapımı halen devam eden ve 65 milyon TL’ye mal olacak olan atık su arıtma tesisinin Eylül ayında hizmete sunulacağını bildirdi.

Başkan Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Murat Arık, Fatih Kölgeli ve Galip Gültekin ile diğer yetkililerle birlikte, atık su arıtma tesisinin inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Kamil Saraçoğlu, tesisin yüzde 85’inin Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9’unun da Kütahya Belediyesi kaynaklarından karşılandığını ifade etti. Saraçoğlu, tesisin Kütahya’ya yapılan ek büyük yatırımlar arasında yer aldığını belirtti.

Tesis tamamlanmasıyla Kütahya’nın, yaklaşık 458 bin nüfusunun suyunu arıtabilecek modern bir tesise sahip olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi 120 bin mekreküp gün ve yaklaşık 45 milyon m3/yıl ortalama kapasiteli ve 2045 yılına kadar hizmet verecek. Burada sadece arıtmayı değil, buradaki çamuru kurutarak enerji üretimine çevireceğiz. Burada üretilen enerjiyi hem burada hem de belediyenin diğer alanlarında kullanacağız. Ayrıca kurutacağımız çamuru çiftçilerimize de kazandırmış olacağız. Artık suyu Porsuk nehrine tertemiz bırakacağız. Türkiye’ye ve komşu illere örnek olacak proje, Eylül ayında faaliyete geçecek" diye konuştu. (EFE)