112 Ambulans, 110 İtfaiye, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 177 Orman Yangın, 122 Afet ve Acil Durum (AFAD), 158 Sahil Güvenlik gibi acil çağrı hizmetlerini tek numara altında toplayan Acil Çağrı Hizmetleri 2016 yılı 2’nci İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Aytaç Akgül ile komisyon üyeleri katıldı.
Toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Yiğit sistem, işleyiş, faaliyetler ve hedefler hakkında bilgiler verdi.
112 Acil Çağrı Merkezi’nin başarıya ulaşması için kurumlararası iş birliğinin önemine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bütün Avrupa Birliği (AB) ülkeleri acil çağrı hizmetlerini tek merkezde toplayarak yapmayı planlamışlardı. Buradaki gaye de elbette daha iyi hizmet vermek ve kurumlararası koordinasyonu daha uygun hale getirmekti. 7 ayrı kuruluş bu çatı altında hizmet verdiği için koordinasyonların önemi var. İşbirliği kültürümüzü geliştirmeye yönelik yapılan işlerde, görevlerde varsa aksayan hususlar bu koordinasyon toplantılarında gündeme getirilecek. Eğer bir aksama varsa koordinasyon toplantısını beklemeye gerek yok. Buradaki arkadaşlarımız devreye girerek ilgili kurum ve kuruluş yetkilileriyle o problemi çözecekler. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde bugün sunulan hizmetlerin, imkanların eksikliğini hissettik. Temennimiz o acı günlerin tekrar yaşanmaması ancak olası bir olumsuzlukta da elimizdeki imkanları bilmeli, iyi kullanabilmeliyiz. Burada saniyenin önemi var. Dolayısıyla koordinasyon çok önemli. Acil çağrı hizmetlerini tek bir çatı altında toplayarak daha geriye götürmüşsek yanlış yapmışız demektir. Hedefimiz, tek çatı altında daha hızlı ve iyi hizmet götürmek” diye konuştu. (EFE)