Kütahya’da, Demokrasi ve Şehitler Mitingi, on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri, İstanbul Yenikapı ile birlikte 81 ilde düzenlenen ’Demokrasi ve Şehitler Mitingleriyle’ devam etti.
Kütahya Zafer Meydanın’daki mitinge, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı, Ahmet Tan ve Vural Kavuncu ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz protokol üyeleri ve on binlerce kişi katıldı.
Sahneye ilk olarak, MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker, CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş çıktı. 3 İl başkanının kürsüde el ele vererek halkı birlikte selamlaması meydanı dolduran vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Çetinbaş, Şahbaz ve Türker, yaptıklarını konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
Mitingde, il başkanlarının konuşmalarının ardından İstanbul Yenikapı’daki miting dev erkandan izlendi.
Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde ayrıca Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı, Ahmet Tan ve Vural Kavuncu ile Vali Ahmet Hamdi Nayir birer konuşma yaptılar. (EFE)