15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da binlerce vatandaş darbe girişimine tepki göstermeyi ve demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Zafer Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş, birlik ve beraberlik örneği sergilemeye devam ediyor.
Demokrasi nöbetinin 18. gününde AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Şükrü Nazlı ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş birer konuşma yaptılar.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "15 Temmuz’dan sonra ülkemizin üstüne güneş artık bir başka doğdu. Bundan sonra tarihte hiç sahip olmadığımız büyük bir umutla, elele geleceğe daha emin ve daha kardeşçe yürüyeceğiz.Onlar bizi karanlık bir Türkiye’ye uyandırmak isteselerde, bizim bu birliğimiz beraberliğimiz devam ettiği sürece bunu asla başaramayacaklar. Nasıl şuanda meydanları ışıl ışıl ettiysek, milletçe karanlıkları da öyle aydınlatırız" diye konuştu.
Gecede gazeteci yazar Yusuf Kaplan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "15 Temmuz darbesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı duruşu ve ’Ölmek var, dönmek yok’ tavrıyla püskürtüldü." dedi.
Yazar Kaplan, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin Türkiye’ye savaş ilanı olduğu söyledi.
Demokrasi nöbetinde sanatçısı Orhan Hakalmaz da vatandaşlara konser verdi. (EFE)