Kütahya’da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla sona erdi.
Zafer Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle darbe girişimini protesto etti. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ’ye idam" sloganları atıp, darbecileri lanetleyen vatandaşlar, ülkenin birlik ve beraberliği için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını dile getirdiler.
Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki miting canlı olarak izlendi.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, demokrasi nöbetinin son gününde Belediye Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Kölgeli ve Ali İhsan Ertaş ile birlikte platforma çıkarak vatandaşları selamladı.
Darbe girişiminin karşısında İlk gün ki gibi duran herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Biz böyle bir arada olduğumuz sürece hainlere fırsat vermeyeceğiz. Sizin hakkını ödenmez, sizlere ne kadar hizmet etsek ne kadar teşekkür etsek azdır. Çalışmalarımıza bu bilinçle devam edeceğiz. Demokrasi nöbetlerinde Kütahya Belediyesi olarak her türlü lojistik desteği sağlayarak sizlerin ihtiyaçlarını karşıladık. Burada emeği geçen başta Belediye Başkan Yardımcılarımıza, daire müdürlerimiz ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Demokrasi nöbetlerimizde tarafını belli eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na ve diğer siyasi parti liderlerine teşekkür ediyorum. Bu meydanda bizlerle birlikte olan Valimize, milletvekillerimize, AK Parti İl, İlçe Başkanları ve teşkilatlarına, Muhtarlarımıza, Kurum müdürlerimize daha ismini sayamadığım tüm demokrasi bekçilerine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan demokrasi nöbetlerimize ara verdiğimizi belirtti. Ama ne zaman tekrar meydanlardayız derse Biz Kütahyalılar olarak her zaman hazırız" diye konuştu.
AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası toplumda oluşan birlik, beraberlik, dayanışma ve Çanakkale ruhundan dünyaya önemli mesajlar verildiğini söyledi.
Çetinbaş, "Bu kahramanlık destanını yazan şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. O hain kalkışma sonrası bizim dosta düşmana verdiğimiz mesaj açık ve nettir. Sizler bu ülkede asla ve asla operasyon yapamayacaksınız. Ülkemizi bölemeyeceksiniz; kardeşi kardeşe düşman edemeyeceksiniz. Bizi düşman etmeye kalkıştılar, pişman oldular.FETÖ’nün kökünü kazıyacağız" dedi.
Çetinbaş, daha sonra alandaki halkı, AK Parti İl Gençlik Kolları başkanı Ahmet Batur, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, SKM Başkanı Osman Zeybek ve İl Genel Meclisi üyesi Aynur Mercan Koçuk ile birlikte selamladı. (EFE)