Türkiye 14 Yaş ve Alt Yaş Grupları Oryantiring Yarışmaları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan spor olan Oryantiring Yarışmaları’na, ülke çapından gelen birçok genç sporcular, kıyasıya yarıştı.
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu genç sporcuları desteklemek için parkurda bulundu.
Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, "Kütahya’da ve Dumlupınar Üniversitesi’nde olmaktan son derece mutluyuz. Dumlupınar Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bizleri çok iyi ağırladılar. Evliya Çelebi kampüsüne hayran kaldık. Dumlupınar Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi kampüslerinden birine sahip olduğunu daha önceden duymuştuk. Bu yarışmalar vesilesi ile Dumlupınar Üniversitesi’ni ve kampüsü yerinde görme fırsatı bulduk. Bizlere bu imkânı veren Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkür ederiz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Remzi Gören de, "Dumlupınar Üniversitesi olarak genç sporcu kardeşlerimizi ağırlamaktan son derece mutluyuz. Dumlupınar Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası müsabakalara destek olmaya her zaman hazırız. Dumlupınar Üniversitesi sportif anlamda Türkiye’nin en güçlü altyapısına sahip üniversitelerinin başında gelmektedir. Spor müsabakalarına ve zeki, çevik ve ahlaklı sporculara üniversitemizin kapısı her zaman açıktır” diye konuştu. (EFE)