Kütahya’daki tüm siyasi partiler darbeye karşı tek yumruk oldu.
AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi’nin Kütahya il başkanları bir araya gelerek, darbe girişimini lanetlediler.
Tüm partiler adına basın açıklamasını AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, CHP Kütahya İl başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, MHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Ali Türker, Saadet Parti Kütahya İl Başkanı Ali İhsan Oturak, Büyük Birlik Parti Kütahya İl Başkanı İrfan keskin, DSP Kütahya İl Başkanı İsmail Atilay ve Demokrat Parti Kütahya İl Başkanı Mehmet Çakır birlikte hazırladı.
Ortam açıklamayı CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz okudu.
Şahbaz, "Parti teşkilatları olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye ve devletimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini ve Yüce Meclisimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.Milletimiz bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimi engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız. Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, seçilmiş hükümeti devirmek, parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişiminin, yıllardır Devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, Devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen emperyalist güçlerin piyonu paralel ihanet çetesi FETÖ terör örgütünün girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır.Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu hain girişimi Kütahya siyasi parti teşkilatları olarak nefretle, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Milli iradenin, halkın egemenliğinin ve demokrasinin en önemli savunucusu olan bizler, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ülküsüne hizmet etme, milletin iradesine saygı gösterme ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut, tek ses halindeki sağlam duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz. Kadim medeniyetlerin ev sahipliğini yapmış Kütahyamızın yerel dinamikleri olarak siyasi görüşlerimiz, hayata bakışımız ve yaşam tarzlarımız arasında farklılıklar olsa da Devletimizin bekasını ve milletimizin istikbalini ilgilendiren her konuda, geçmişte ve bugün olduğu gibi yarın da birlik ve beraberlik içinde devletimizin ve milletimizin ortak menfaatleri gereğince çalışacağımız açıktır. Bu birlik ve beraberliği bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini de ifade etmek isteriz.Şehrimizde bulunan tüm siyasi parti teşkilatlarının darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bil dille karşı durmaları değerlidir. Bu ortak tavır ve ortak dil, şehrimizi ve milli iradeyi daha da güçlendirecektir.
Tüm İl Başkanları olarak teşkilatlarımızla milli iradenin yanındayız, milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Saygıdeğer hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Bir kez daha demokrasimize, milletimize, Devletimize ve kurumlarına yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Demokratik tepki sınırlarını aşan, şehrimize yakışmayacağını düşündüğümüz şiddet eylemlerinden uzak durulmasını da tüm Kütahya halkından rica ediyoruz.Darbeye direnirken vefat eden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, milletimize geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE)