İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği’nin öncülüğünde, ’Yetim Kardeş Hatıra Ormanı’ oluşturuldu.
Hacı Azizler Mahallesi’ndeki alana Orman Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği’nce ’Yetim Kardeş Hatıra Ormanı’ kuruldu.
Binlerce fidanın toprakla buluşturulduğu etkinliğe, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Ahmet Tan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, çok sayıda okulun yöneticisi, öğrenciler ve İHH gönüllüleri katıldı.
İHH İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, İHH olarak Türkiye’de 16 bin, dünyada da 75 bin yetimi sahip çıktıklarını dile getirdi.
Yenipazar, "Dünyada Birleşmiş milletlerin belirlediği rakamlara göre 250 milyon civarında yetim bulunmaktadır. Bu yetilerin büyük bir çoğunluğu İslam dünyasındadır. Doğal afetler ve savaşlar sonucunda yetim kalan çocuklarımız kendilerine sahip çıkılmasını beklemektedir. Bizim sahip çıkmadığımız yetimlere başkaları sahip çıkmaktadır. Onları, ya insanlık dışı anlayışlara mahkum etmekte yada kendi çıkarlarına alt etmek için yetiştirmektedirler.Şunun farkında olalım ki Hristiyan dünyası bizden çok daha fazla yetime sahip çıkar durumdadır. Yetime sahip olmalarından dolayı dünyaya da hükmeder durumdadırlar.Biz İHH olarak bugün tüm dünyada 75 bin yetime sahip çıkabilmekteyiz. Elbette bu sayı her geçen gün artmaktadır" diye konuştu.
Törende, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Ahmet Tan ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş da birer konuşma yaparak, ’Yetim Kardeş Hatıra Ormanı’nın oluşturulmasında emeği geçen Başkan Mustafa Yenipazar ve İHH gönüllerine teşekkür ettiler.
Bu arada, İHH’nın bir süre önce okullarda başlattığı ’Yetim gülerse dünya güler’ isimli yardım kampanyasına en çok destek veren yönetici ve öğrencilere teşekkür plaketi takdim edildi. (EFE)