Kütahya Belediyesi ve Kültür Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, (KÜDER) başta Kütahya’yı fetheden Hazer Dinari olmak üzere şehitler ile kentte görev yapan merhum yöneticilerin ruhlarına atfen hatim okuttu.
Sadettin Camii’ndeki dua öncesi, KÜDER’in onursal başkanı Mustafa Kalyon, cemaate Hazer Dinari’nin hayatıyla ilgili bilgiler sundu.
Kalyon, geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kütahya’nın, 1074 yılında İmadeddin Hazer Dinari tarafından bir Hıdırellez günü fethedilerek Türklerin eline geçtiğini söyledi.
Kent ve çevresinin 1097 yılında Haçlıların istilasına uğradığını belirten Kalyon, 1230’da 1. Alaattin Keykubat döneminde yeniden Anadolu Selçuklu Devleti egemenliğine girdiğini bildirdi.
Mustafa Kalyon, Anadolu Selçuklu Devleti’nin 1277’de dağılmasından sonra Germiyanoğulları Beyliği’nin başkenti olan Kütahya’nın, Germiyan Beyi 2. Yakup’un 1429’da ölümünün ardından Osmanlı Devleti’ne katıldığını ifade etti.
HATİM DUASINI MÜFTÜ VEKİLİ VEYSEL KÜKREK YAPTI
KÜDER Başkanı Turhan Bayatlı da, derneğin 1959 yılında kurulduğunu belirterek, katkıları sebebiyle Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve cemaate teşekkür etti.
Bayatlı, bu seneki hatim programının Hazer Dinari’nin kabrinin yanı başında yer alan Sadettin Camii’nde yapılmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini dile getirdi.
Kütahya Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan hatimlerin duası, Kütahya İl Müftü Vekili Veysel Kükrek tarafından yapıldı.
Duaya Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş da katıldı.
Toplu dua sonrası helva ikramında bulunuldu. (EFE)