Demokrasi nöbetine destek için Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesinin organize ettiği ’Darbeye Lanet’ mitingi büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı’nda gece düzenlenen mitinge, halk da ellerinde Türk bayrakları ile destek verdi.
Maden iş sendikasının düzenlediği program dahilinde tren garı önünde maden işçilerinin darbe protestoları sloganlarla yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
Burada Maden İş Sendikası Batı Anadolu Başkanı Yusuf Yaman bir konuşma yaptı.
Yaman’ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi.
Başkan Yusuf Yaman, darbe girişiminde bulunulduğunu ve ülkenin huzurunu ve büyümesini istemeyen kişilerce bunun yapılmak istendiğini belirtirken, vatan hainleri tarafından yapılan bu girişimi maden işçileri sendikası olarak lanetlediklerini dile getirdi.
Yaman yaptığı açıklamada şunlara değindi: "Halk olarak 15 Temmuz akşamı nasıl meydanlardaysak bugün de yarında, yarından sonra da milli irade ve demokrasinin yanındayız. Meydanlardayız olmaya devam edeceğiz. Biz Tavşanlımızı, Kütahya’mızı seviyoruz, Egemizi seviyoruz, biz ülkemizi seviyoruz. Bizi bu ülkeden mahrum etmek isteyenlerinde kollarını, bacaklarını, kafalarını kırarız. Rabbim bu millete böyle acıları bir daha yaşatmasın.” (Tİ - EFE)