AK Parti Emet İlçe Başkanı Mehmet Yağcıklı, yapımı devam ederken yüklenici firmanın işi bırakması ile yarıda kalan 60 yataklı Emet Devlet Hastanesi binasının kalan bölümü için 30 Mayıs günü ihale yapılacağını bildirdi.
Mehmet Yağlıklı, yaptığı açıklamada, bazı basın organlarında ’hastane yapılmayacak’ gibi asılsız haberler yapıldığını belirterek, ilçenin kısa süre içinde modern bir hastane binasına kavuşacağını dile getirdi.
Yağcıklı, "Emet Devlet Hastanemizin ikame ihalesi 9 mart tarihinde yapılmıştı. Ancak maliyetin çok üstünde teklifler geldiği için ihale iptal edildi. Bizler en yakın sürede ihalenin yeniden yapılacağını ve takipçisi olacağımızı, hatta 1.5 ay gibi kısa sürede ihalenin yapılacağını söyledik. İhalenin iptal edilmesinin ardından TOKİ yetkilileri ilçemize gelerek, kalan bölümlerin maliyetini yeniden hesapladılar. Ardından da bugün yeni ihale tarihi açıklandı. Hastanemizin ihalesi 30 Mayıs günü saat 14:30’da yapılacaktır. İptal işlemi ile yeniden ihale işlemleri arasındaki süre zarfında bazı yerel basın ve CHP ilçe başkanı tarafından bir takım haber ve dedikoduya dayalı gerçek dışı haberler, sosyal ve yerel medya üzerinden yayımlandı. Hatta 30 haziran 2016 tarihine kadar yapılacak olan ihaleler içinde Emet Devlet Hastanesinin bulunmadığını ve yıl sonuna kadarda yapılmayacağına yönelik iddialar ileri sürdüler. Ancak bizler bunlara kulak tıkayıp Emet ilçemize yeni bir hastane yapılması için çalışmalarımız sürdürdük. Sosyal medya ve yerel medyada tarafımızı karalayacak, iş takibi yapmadığımıza yönelik tarzdaki asparagas ve dedikoduya dayalı haber ve açıklamalara, tüm hemşehrilerimizden itibar etmemelerini bizlerden daha sağlıklı haberler beklemelerini istiyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)