Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı öğrencileri, Öğretim Görevlileri Hüseyin Ölmez ve Gencer Sarıoğlu ile birlikte Gediz Organize Sanayi Bölgesi’ne (GOSB) teknik gezi yaptılar.
Bahar dönemi dersleri kapsamında yapılan teknik gezide, Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Renas Makine LTD Şirketindeki çalışmalar yakından izlendi.
Öğrenciler okulda öğrendikleri teorik bilgileri, şirketin üretim merkezinde pratik uygulamayı görme şansına sahip oldular. Renas Makine LTD Şirketi Müdürü Murat Sengelir’den soru cevap şeklinde makineler ve işleyişleri hakkında bilgi alan öğrenciler, üretim sırasında tek tek makineleri de dolaşarak ustalardan bilgiler aldılar ve pratik çalışma esaslarını öğrendiler.
Gediz Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Hüseyin Ölmez, öğrencilerin programlanabilir lojik kontrolör ve sistem analizi dersi kapsamında öğrendikleri teorik bilgileri uygulama sahasında da görüp tekrar ederek pekiştirdiklerini söyledi.
Teknik gezinin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Hüseyin Ölmez, öğrencilerin makinelerin üretim ve çalışma sürecini canlı görme fırsatı yakalamalarına katkı sağlayan Renas Makine LTD Şirketi Müdürü Murat Sengelir’e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.(MA-EFE)