Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Anneler Günü öncesi annelerine birer mektup gönderen Hayme Ana Anaokulu öğrencileri görenleri duygulandırdı.
Bu yıl 8 Mayıs 2016 Pazar gününe denk gelen Anneler Günü öncesi Gediz PTT Merkez Müdürlüğü’ne gelen Gediz Hayme Ana Anaokulu öğrencileri, Anneler Günü için annelerine birer mektup atarak, kendilerini büyük bir sevgiyle izleyen büyükleri eski gelenekleri hatırlatarak duygulu anlar yaşattılar.
Konu hakkında bilgi veren Gediz PTT Merkez Müdürü Aydın Gedik, “Ülkemiz genelinde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü vesilesiyle Teknoloji çağında yok olmaya yüz tutan mektup yazma ve atma alışkanlığını çocuklarımıza öğretme ve alışkanlık kazandırmak, annelerimizin de yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak adına Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ücretsiz olarak zarf ile anneler gününe özel basılmış olan kağıtlar hazırlamıştır. Bu zarf ve kağıtlar ilçemiz okullarına dağıtılmış olup ilçemiz genelinde yoğun ilgi ile karşılanmıştır. İlköğretim okullarından öğretmenleri nezaretinde gelen öğrencilerimiz yazdıkları mektupları Gediz PTT Merkez Müdürlüğü’ne gelerek atmışlardır. Öğrencilerimizin gönderileri Anneler Günü’nde ulaştırılmak üzere teslim alınmıştır. Kurum olarak böyle bir görevi yerine getirmekten büyük mutluluk duymaktayız” dedi.(MA-EFE)