Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, orman yangınlarında ilk müdahalenin, yangının kontrolü anlamında çok önemli olduğunu ifade etti.
Kayım, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nde Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürlüğü personelinin katılımı ile toplantı düzenlendi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantı Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Bölge Müdür Yardımcısı Muhammed Çolak, Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürü A.Yavuz Helvacı, 112 Acil Çağrı Merkezi Orman Bölge Müdürlüğü Yetkilisi Başar Kavcin, Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, Yangın Harekat Merkezi personeli ve 177 çalışanlarının katılımı ile yapıldı.
2016 yılı yangın sezonu değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, görülen aksaklıklar ve alınan tedbirler masaya yatırıldı.
Toplam 291 Hektarlık alanın yandığı Tavşanlı’da yangını sonrası yapılan çalışmalar ve alınacak tedbirler üzerinde duruldu.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü içindeki eğitim faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, santral-haberleşme ve kule personelinin eğitimlerinin önemi yinelendi.
Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, orman yangınlarının haber alınmasından, yangının kontrol altına alınıp soğutulmasına ve yangın tamamen söndürüldükten sonra sahanın terk edilmesine kadar yapılan bütün işlemlerin iyi planlanması gerektiğini ve bunun ancak iyi bir organizasyonla mümkün olacağını belirtti.
Orman Yangınları İle Mücadele de görev alan personelin en kritik yerde görev aldığını belirten Bölge Müdürü Adnan Kayım, gelen ihbar ve yangınlar ile ilgili iş ve işlemlerin ve bilgi akışının en hızlı şekilde yürütülmesi gerektiğini söylerken, orman yangınlarında temel kuralın yangının erken tespiti ile yangına erken ve etkin müdahale edilmesi olduğunun altını çizdi.
Toplantıda ayrıca Orman Yangın Harekat Merkezi personelinin sorunları dinlendi ve fikir alışverişinde bulunuldu. (EFE)