Kütahya Yunus Emre İlkokulu ve Orgeneral Asım Gündüz İlkokulu öğrencileri, Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz’ü makamında ziyaret ederek, okullarında yürüttükleri e-twinning projeleri hakkında bilgi verdi.
Öğrenciler, ’Kitap Okuyorum Farklı Bakıyorum’ isimli projelerinde her ay rehber bir öğretmen önderliğinde farklı bir kitap okuduklarını ve ay sonunda da bu kitaplar hakkında fikirlerini paylaştıkları bir toplantı yaptıklarını söylediler.
Ziyarete konuşan Müdür Hamdi Sarıöz, e- twinning projelerinin farklı kültürleri bir araya getirdiğini sanal ve güvenilir bir ortamda, öğretmenlerinin rehberliğinde farklı illerden farklı ülkelerden öğrencilerin birbirleriyle iletişime geçtiklerini ve yaptıkları çalışmaları birbirleriyle paylaştıklarını ifade etti.
Sarıöz, projeler sayesinde öğrencilerin teknolojiyi daha etkin kullandıklarını ayrıca yabancı dilin önemini kavrayarak yabancı dil öğrenmeye karşı heveslerinin arttığını söyledi.
Sarıöz, internet sayesinde dünyanın her geçen gün küçüldüğünü dünyanın her yerinden istediğimiz kişiyle iletişime geçerek bilgi alışverişinde bulunabileceğini dile getirdi. (EFE)