Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular Köyü İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Bilim Fuarı düzenlendi.
Sofular İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Bilim Şenliğine; Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, , daire ve kurum amirleri, başta Sofular Köyü Muhtarı Mehmet Ali Özdemir olmak üzere çevre köy muhtarları, vatandaşlar, veliler ve öğrencilerin katıldığı bir törenle açıldı.
Öğrencilerin rehber öğretmenleriyle işbirliği içinde hazırladığı birbirinden ilginç 18 projenin sergilendiği ve ikramların yapıldığı 4006 Tubitak Bilim Fuarı Pazarlar Ortaokulu, Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi, Pazarlar Anadolu Lisesi, Pazarlar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin de katılımı ile eğitim ortamı ve görsel şölene dönüştü. Ayrıca Sofular Köyü İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen 4006 Tubitak Bilim Fuarı kurum amirlerinin, öğretmenlerin ve halkında büyük ilgisini çekti.
Program hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Erdoğan Aktaş, “ Günümüz eğitim sistemi öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesini temel almaktadır. Bu süreçte öğretmenlere düşen görev öğrencilere yol gösterici olmaktır. 4006 Tubitak Bilim Fuarı ile öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmelerini amaçladık. Ayrıca öğrencilerimizin kendilerinin düşünüp tasarladıkları projeleri sergilemeleri, anlatmaları kalıcı bir öğrenmenin oluşmasına katkı sağladı. Kısacası okulumuz öğretmenleri ve Tubitak öğrencilerimiz için bir yol açtı. Öğrencilerde yaptıkları birbirinden güzel projelerle bu yolda yürümek bir yana koştular. İnşallah geleceğin bilim insanları yapılan bu etkinlikler sayesinde ülkemizden çıkacaktır ve ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edecektir. Arşimet’in dediği gibi yeter ki öğrencilerimize dayanak noktası olalım onlar dünyayı yerinden oynatacaklardır” dedi.(MB-EFE)