Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Dere köyünde anneleri tarafından sokağa bırakılan 9 köpek yavrusuna, öğretmen sahip çıktı.
Dereköy ilk-Orta Okulu Sınıf Öğretmeni Ali Akar, Kurban Bayramı’ndan önce annelerinin evinin yakınına bıraktığı köpek yavrularına özenle bakıyor.
Önceki yıllarda da birçok sokak köpeğine ve yavrularına bakarak, büyüten, aşılatıp, sahiplendiren öğretmenin de iki köpeği bulunuyor.
Bütün canlılara değer verilmesi gerektiğini söyleyen, Öğretmen Akar, ”Aç iken birçok kez doyurduğum anne köpek, uzak bir yere 9 yavru doğurduktan sonra yavrularına sütü yetmediği için kendisini doyurduğumu da bildiğinden yavrularını tek tek evimin arkasına taşıyıp getirdi. Her gelişinde ıslanarak gelen anne büyük ihtimalle çaydan geçerek yavruları buraya taşıdı. Evimin arkasındaki aralıkta anne ve 9 yavrusunu süt, köpek mamasını ve ekmekle beslemeye başladım. Vücuduna parazit ilaçları sürdüm. Şu an yavruların sağlık durumlar iyi, ancak havaların soğumasıyla bakımlarında güçlük çekeceğim. Sonuçta bunlar yavru bu nedenle daha iyi ortamda bakımları gerekiyor. İlçemizde hayvan barınağı olmadığı için bir yere de götüremiyoruz. Ama yavruları sahiplenmek isteyen hayvan severler benimle iletişim kurabilirler” dedi.(MA-EFE)