Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Çinikent Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde öğrenim gören öğrenciler ile fidan dikim etkinliği düzenledi.
Çinikent Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde bahçesinde gerçekleşen fidan dikme etkinliğine öğrenciler büyük ilgi göstererek eğlendiler. Özel eğitim gerektiren çocuklar, eğitmenleri ve aileleri eşlediğinde fidan dikmenin heyecanını yaşadılar. Hayvan kostümleri giyen öğrenciler, ağaç sevgisinin anlatıldığı dövizlerle oyunlar oynayarak, güzel bir güne imza attılar.
Okul bahçesinde yapılan fidan dikim etkinliğinde 150 adet sedir ve karaçam fidanı öğrenci ve öğretmenler tarafından toprakla buluşturuldu. Kendi elleriyle gelecek için fidan diken öğrenciler, okul bahçelerindeki fidanların kendilerine ait olmasının mutluluğunu yaşadılar.
Kütahya Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, etkinliğin hedefine ulaştığını belirterek, "Amacımız çocuklara doğa ve ağaç sevgisini aşılamak. Çevreye ve doğaya duyarlılıklarından dolayı onlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Etkinliğe Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Mustafa Kemal Erdoğan, Kütahya Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, Kütahya Orman İşletme Şefi Mustafa Doğan İle Çöğürler Orman İşletme Şefi Hasibe Doğan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.(EFE)