Kütahya’nın Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. Etap’ta yatırım yapma kararı alan Pakistanlı iş adamları, Tavşanlı’da Kaymakam Numan Hatipoğlu ve AK Parti Milletvekili Vural Kavuncu ile değerlendirme toplantısı düzenledi.
Mac Rains ve Searle şirketleri ortaklığında Mac Rains şirketine Tavşanlı Organize Bölgesi’nden arazi tahsisi yapıldığı belirtildi.
Pakistan’dan gelen Searle Limited Şirketi İcra Kurulu Başkanı Dr. Syed Nadeem Ahmed, Rains Şirketi Genel Müdürü Mansoor Dilawar Mac, Dr. Muhammad Nasir Mac Rains Şirketi Şirket Ortağı ve Proje Koordinatörü ile kaymakamlık makamında bir toplantı gerçekleştirildi.
Berrin Sevgi Mac Rains OSB 2. Etabı’nda kendilerine bir yer tahsisi için Tavşanlı ilçesine gelen Pakistanlı yatırımcılar, buraya fabrika inşa edeceklerini, karşılıklı protokollerin imzalanmasından sonra ilaç ürünleri üzerine üretim yapmak istediklerini kaydettiler.
Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “Pakistanlı yatırımcı misafirlerimizi Tavşanlı’da ağırlıyoruz. Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesinin ikinci etabında bugün yatırım programına alacağımız 43 Hektarlık alanda, söz konusu firmaya 40 bin metrekarelik yer tahsis ettik. Bu alanda öncelikle tıbbi ilaçlar ve serum yapılacaktır. Çok önemli katma değer ve yenilikler getirecek bir yatırım olacak” dedi.
Pakistanlı işadamları, Tavşanlılı yöneticilerine kendilerine gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür etti.
Değerlendirme toplantısına AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Hilmi Gümüş de iştirak etti. (Tİ -EFE)