Kütahya’nın Pazarlar ilçesi Anadolu Lisesinde mezun olan 59 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
Pazarlar Anadolu Lisesi mezuniyet törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç, Dr. Sait Dündar Sofuoğlu, Okul Müdürleri, bazı kurum amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Pazarlar Anadolu Lisesi 2015-2016 Mezuniyet töreninden önce davetlilere ve velilere pilav ile ayran ikram edildi.
Okul bahçesinde yapılan mezuniyet töreni Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Duran’ın açılış konuşması ile başladı.
Pazarlar Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Duran, “6 yıl önce başlayan yolculuğumuzda bugün okulumuzun 3. mezunlarımızı veriyor olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Pazarlar Anadolu Lisesi olarak ilçemizin en güçlü kurumlarından birisiyiz. Dolayısıyla bugünün bizlere yakışır, bir şekilde mutlu bir gün olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyor, kıymetli vakitlerinizi ayırarak bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Anadolu Lisesi Müdür Duran, “değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların kendilerinden emin, ne istediklerini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, ahlaklı yaşamayı seven yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum. Sayın veliler, öğrencilerime yaklaşan LYS sınavlarında başarılar diler onlara olan desteklerinizin devamını temenni ederim” diye konuştu.
Müdür Duran, “Sevgili gençler okula ilk başladığınız günden bugüne eğitildiniz, bilgi ve erdem ile donatıldınız ve bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır tıpkı ölüm gibi. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdür Kemal Sevgi ise, öğrenciler için her türlü fedakarlığı gösteren Pazarlar Anadolu Lisesi personeline teşekkür etti.
Daha sonra okuldan mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni hazırlandı. Programda çeşitli skeçler ve müzikli şarkılar söyleyerek hem kendileri hem de davetlilere hoş zaman geçirdiler.
Mezuniyet töreni sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. (MB-EFE)