Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 78. ölüm yıl dönümünde Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde törenle anıldı.
10 Kasım Pazar günü saat 8.45’de törenler başladı. Törene Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, resmi daire çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na resmi kurumlar ve siyasi partiler çelenklerini sundular. Saat 9:05’de saygı durusu, akabinde İstiklal Marsı söylendi. Pazarlar Belediyesi sirenlerini, tüm resmi araçlar siren ve kornalarını çaldılar.
Cumhuriyet Meydanındaki törenden akabinde Pazarlar Anadolu Lisesi’nin hazırladığı anma programı Pazarlar Anadolu Lisesinin Konferans Salonu’nda başladı.
Anma törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Yapılan konuşmalarda Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir asker ve devlet adamı olduğu vurgulandı ve program öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinliklerle sona erdi.
Ayrıca programda öğretmenler ve öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.
10 Kasım için şiir, kompozisyon ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
10 Kasım Atatürk’ü anma programına Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.(MB-EFE)