Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in eşi Münevver Nayir, Üniversite ile Kamu Hastaneleri Birliği paydaşlığı ile açılan ‘MS Hasta Eğitim Okulu’nu ziyaret etti.
Münevver Nayir’e Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun eşi Aysel Saraçoğlu, Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar ile Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aylin Girgin Oğuz eşlik etti.
Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı, proje koordinatörü Prof. Dr. Sibel Canbaz Kabay, sunum eşliğinde MS Hastalığı (Multipl skleroz) ile MS Hasta Eğitim Okulu hakkında Münevver Nayir’e bilgiler verdi.
Prof. Dr. Sibel Canbaz Kabay tek gayelerinin MS Hasta Okulu’nu bir enstitüye dönüştürmek olduğunu söyledi. Sibel Canbaz Kabay, “Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Dumlupınar Üniversitesi, Kamu Hastaneleri Birliği ve Kütahya Belediyesi iş birliğinde açılan MS Hasta Okulu’muz Temmuz ayı itibariyle 3’ncü yılını tamamlayacak. Okulumuz Türkiye’de bir ilk. Türkiye genelinde 50 bin MS hastası olduğu düşünülüyor bu sayı Kütahya’ya baktığımızda ise 500’den fazla. Amacımız okulumuzu resmi bir kurum haline dönüştürmek” diye konuştu.
Münevver Nayir, daha sonra MS hastaları ile bir araya geldi. Onlarla sohbet etti, istek ve taleplerini dinledi.
Bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Münevver Nayir, “MS hastalarının hayatlarının kolaylaştırılması adına yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. Eğer hepimiz sorumluluk hisseder ve onlar için gerekli mücadeleyi verir, iş birliği içerisinde birbirimize destek olursak çok daha önemli aşamalar kaydederiz. Bu şekilde onları da hayatın içerisinde tutabiliriz” diye konuştu.
Ziyaret, MS Hasta Eğitim Okulu’nun gezilip, incelenmesi ile sona erdi.(EFE)