Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, mahalle muhtarları ve kent konseyi üyeleriyle bir araya geldi.
DPÜ Bedesten’deki buluşmada ilk olarak, Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Ercan Taşkın, konseyin faaliyetleriyle ilgili bilgiler sundu.
Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Salih Zeki Arı’nın konuşmasının ardandan kürsüye gelen DPÜ Rektörü Remzi Gören, "Üniversiteler aslanda kentlerin sosyalleşmesinde, biraz da tanınmasında, yeraltı ve yerüstü zenginliklerin ortaya çıkartılmasında, ülkeye katma değer üretmesinde etkin itici güç olmasını düşünüyorum. Bu tür toplantılarla üniversiteler ile halkın beklentisini karşılıklı olarak karşılayabiliriz.Kütahya Sevgi Yolu’nda yürüyen her 6-7 kişiden birisi üniversite öğrencisi. Keşke bu öğrencileri mezun olduktan sonra da Kütahya’da tutabilsek. DPÜ’nün 58 bin öğrencisi bulunuyor. Bunların 35 bini Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde" dedi.
Remzi Gören, önümüzdeki yıl tüm etkinliklerde DPÜ’nün 25. kuruluş yıl dönümü sebebiyle hazırlanan logonun kullanılacağını dile getirdi.
Gören, merhum ressam Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerinden oluşan iki ciltlik eserin yakında halka sunulacağını kaydetti.
Rektör Gören, Çini Camii’nin teknik donanımının yeniden yapılması için gerekli ihalelerin yapıldığını ifade etti.(EFE)