Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık’ta bulundu.
Ziyaret sonrası Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, merhum ressam Ahmet Yakupoğlu’nun doğduğu Mecidiye Mahallesi’ndeki evine giderek, burada birlikte incelemelerde bulundular.
Ahmet Yakupoğlu’nun Mecidiye mahallesinde bulunan ilk doğduğu evin proje çalışmalarının başladığını belirten Belediye Başkanımı Kamil Saraçoğlu, ikinci aşamada restorasyon çalışmalarını tamamlayıp ziyarete açılacağını söyledi.
Daha sonra Ahmet Yakupoğlu Müzesi ve Çinili Camii’nde de incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Ahmet Yakupoğlu sadece Kütahya için değil aynı zamanda dünya çapında önemli bir sanatçıydı. Onun eserlerine sahip çıkmak bizim ona borcumuzdur. Aynı zamanda Dumlupınar Üniversitemiz ve belediyemizin ortak çalışmaları sonucu Ahmet Yakupoğlu’nun müzesi inşaatı başlamış olup en kısa sürede bitirilmesini hedefliyoruz.Yine burada bulunan Çinili Camii’nin zemin iyileştirilmesi, proje ve restorasyon uygulama çalışmaları Dumlupınar Üniversitemiz tarafından başlanılmış bulunmaktadır. Ben burada emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e teşekkür ediyorum ve belediye olarak yapabileceğimiz ne varsa destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu eserlerin Kütahya için çok değerli olduğunu düşünüyorum ve halkımızın bu eserleri yakından görmesi gerekiyor. İnşallah yaptığımız bu çalışmalar ile Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerini sadece Kütahyalı hemşehrilerimiz değil Türkiye ve dünyadan birçok kişi görmeye gelecektir" diye konuştu. (EFE)