Kütahya’nın Simav ilçesinde, Osmanbey Ortaokulu’nun öğretmen ve öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi.
Fuarın açılışına Simav İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikci ve protokol mensupları katıldı. Okul Müdürü Hüseyin Kaygusuz, törende yaptığı konuşmada, “Fuarın amacı; öğrencilerimizin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleri ve anne babalarıyla, ilgi duyan vatandaşlarımızla paylaşmalarını sağlayan, eğitici, öğretici ve ilgi uyandıran bir ortam oluşturmaktır” dedi.
Konuşmalardan sonra öğrenciler protokole projelerini uygulamalı olarak tanıttı.
Osmanbey Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmenleri Yusuf Yeşilyurt , Özgür Uslu, ve Kurtuluş Acar ve öğrencilerin hazırladıkları TUBİTAK 4006 Bilim projelerini ilgiyle izleyen ziyaretçiler daha sonra, Osmanbey Ortaokulu’nun diğer etkinliklerinden olan ahşap sanatlar ve görsel sanatlar sergilerini gezdiler.
Ahşap sanatlar sergisinde öğrencilerin kıl testere çalışmaları göz doldurdu. Teknoloji ve tasarım öğretmenleri İrfan Daşdemir ve Fatime Filiz Oğur ile Görsel Sanatlar öğretmeni Recep Duru tarafından organize edilerek ve sergilenen eserler ilgiyle izlendi ve takdir topladı. Birbirinden güzel kıl testere oyması tablolar ile günlük hayatta kullanılan kutular, oyuncaklar ve saatlerin yanı sıra yağlı boya, sulu boya ve kara kalem çalışmaları sergilendi. (MEİ-EFE)