Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim öğretim yılı montessori heyecanıyla başlandı.
Sofular İlkokulu ve Ortaokulu 2016 - 2017 eğitim-öğretim yılına montessori eğitim sistemi ile başladı.
Geçen yıl Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan’ın desteği ve öğretmenlerin bireysel gayretleriyle yapımı tamamlanan ve Kütahya’da bir ilk olan Montessori Sınıfı eğitim öğretime başladı. Öğrencilerin ödül ve cezadan uzak olduğu, kendi gelişimlerini kendilerinin sağlayabildiği montessori eğitim sistemi özellikle anasınıfı ve birinci sınıf veli ve öğrencileri tarafından büyük ilgi uyandırdı. Öğrenci ve velilere ana sınıfı öğretmeni Zehra Sungur ve birinci sınıf öğretmeni Ömer Çetin, montessori eğitim sistemini ve montessori sınıfını tanıttı.
Görüşlerini aldığımız öğrenci velisi Mustafa Ünal “ Bugün burada Montessori eğitim sisteminin Türkiye’de sayılı okullarda olduğunu öğrendik. Bunların çoğu da özel okul. Böyle bir sınıfın bir köy okulunda bulunması ve çocuklarımızın bu eğitim sistemini ücretsiz bir şekilde alabilmesi çok güzel. Sınıfın yapımında emeği geçen öğretmenlerimize ve İlçe kaymakamımıza teşekkür ederiz” dedi.
Montessori sınıfı ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Okul Müdürü Erdoğan Aktaş, “Öğretmenin öğrencilere öğrenme ortamını oluşturduğu ve öğrenme işini tamamen öğrencilere bıraktığı montessori eğitim sistemi birçok okulda uygulanmak istenmesine rağmen maliyeti nedeniyle hep bir hayal olarak kalıyor. Bu sınıfı okulumuz öğretmenlerinin fedakâr çalışmaları ve ilçe kaymakamımızın desteği sayesinde okulumuza kazandırdık. Montessori sınıfımızda diğer montessori sınıflarından farklı olarak ana sınıfından sekizinci sınıfa kadar bütün öğrencilerimizin kullanabileceği materyaller bulunuyor. Velilerimiz emin olsunlar ki; eğitimde en yeni ve öğrenciler için en faydalı ne varsa bu her zaman Sofular ilkokulunda ve ortaokulunda olacaktır. Bize bu güveni veren velilerimize ve destekçilerimize teşekkür ederiz ” dedi.(MB-EFE)