Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde kurbanlar kesilip etlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasının ardından sokak aralarında yakılan ateşin üzerindeki tavalarda kavurma geleneği hala sürdürülüyor.
Kurban Bayramının vazgeçilmezlerinden olan kavurma için bazı vatandaşların sokak aralarına yaktıkları ateş veya kuzinelerin üzerindeki tavalarda kıyma ve etleri kavurması ilginç görüntüler oluşturdu.
İlçede sokak aralarında kurban kavurması yapmanın mahalle kültürünün yaşatılması açısından önemine vurgu yapan Hakkı Yavuz,”Eski geleneklerin ilçemizde hala devam ediyor olması gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük önem taşımaktadır. Günümüzde büyük şehirlerde bu görüntüleri göremezsiniz. Bu arada odun kömürüyle kavurma yapmak kavurmaya ayrı bir lezzet katmaktadır” dedi.(MA-EFE)