Hayrat Vakfı Şubesi’nin davetlisi olarak Kütahya’ya gelenn Sudan Heyeti, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu ziyaret etti.
Sudan heyetine Kütahya Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Kütahya’mız Türkiye’nin tarih, termal, turizm ve geleneksel el sanatlarını bir arada barındıran ender şehirlerinden biridir sizleri de Kütahya’mızda misafir etmek bizleri mutlu etti” dedi.
Kabullerinden dolayı Başkan Saraçoğlu’na teşekkür eden Hükümet Sözcüsü Abdurrahman Elemin, “Türkiye tecrübesinin Sudan’a aktarılmasını istiyoruz. Bunun için de Sudanlı gençlerimizi kullanıyoruz, bu yönde çalışmalarımız var. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk Hükümetinin Sudan’a olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Dua ediyoruz ki, Allah sizleri ve Türkiye’yi korusun” diye konuştu.
Ziyaret Türkiye ile Sudan’ın yönetim şekli hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi. Ziyaret sonunda Sudan heyeti ve Başkanımız günün anısına birbirlerine hediyeler verdi.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Hükümet Sözcüsü Abdurrahman Elemin, Marawi Belediye Başkanı Mubarak Mohamed Shemet, Dongola Belediye Başkanı Esameldin Ali Abdelrahman Bakheet, Alrahad Belediye Başkanı Omer Musa İbrahim Mahmoud ve beraberindeki heyet ile Hayrat Vakfı Kütahya Temsilcisi Hüsrev Yarangümeli hazır bulundu.(EFE)