Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kütahya’ya 13 yılda 1 milyar 120 milyon TL’lik yatırım yaptı.Bakanlık bu süre zarfından 94 milyon fidanı toprakla buluşturdu" dedi.
Nazlı, ’Kütahya’da Gençler Keramika ile Toprağı Renk Katıyor,’ isimli sosyal sorumluluk projesinin fidan dikim törenine katıldı.
Törende bir konuşma yapan Nazlı, "Uzun yıllar kömür üretimi yapılan bir bölgeyi bozulmuş olan tabiatı yeniden kazanmak amacıyla yaklaşık 300 hektar alanda 125 bin fidan dikerek tüm ülkeye örnek olacak bir çalışma yapan Keramika firmasına ve sahibi Necati Ünal’a çok teşekkür ediyorum.Dumlupınar Ünivresitesi’ne teşekkür ediyorum. Hayat kaynağımız ormanlar, iklim üzerindeki olumlu tesiri yanında hava kirliliği ve gürültüyü önlemektedir. Ormanlar yılda hektar başına yaklaşık 5 ton karbondioksit tutar ve buna karşılık yaklaşık 10 ton oksijen üretir.Bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından yüzde 56’sı orman olan Kütahya’ya önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. 2016 yılında da önemli projeler hayata geçecektir.2003 - 2015 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kütahya’ya 1 milyar 120 milyon TL toplam yatırım yapılmıştır. 94 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. 15 adet yeni mesire alanı kurulmuş, Domaniç Emet ve il merkezinde olmak üzere üç adet kent ormanı hayata geçmiş ayrıca ilçelerimizde 10 adet Bal ormanı projesi uygulanmıştır.Orköy tarafından son 13 yılda geliri düşük ailelerimize destek olmak üzere orman köylerimizde ikamet eden 1849 aileye, 21 milyon 494 bin TL tutarında Orköy ferdi proje kredisi dağıtılmıştır.DSİ tarafından ilimizde 10 adet baraj ve 71 adet gölet çalışması yapılmış, 69 köyümüzde taşkın koruma çalışması tamamlanmıştır . Bereketli tarım arazileri suyla buluşturulmuş, üreticilerimizin geliri artırılmıştır. 2016 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 5 milyon 800 bin fidan dikimi yapılacaktır. ’5000 Köye 5000 Orman Projesi’ kapsamında 12 köyümüze gelir getirici (ceviz, badem, fıstıkçamı, harnup, defne gibi) ağaçlandırma çalışması yapılacaktır.DSİ tarafından yapımı devam eden birçok baraj ve göletin açılışı yapılacak ve yeni projeler başlayacaktır. Orköy 2016 yılında da 200 ailemize yaklaşık 5 milyon TL kredi desteği verecektir. Biyo çeşitlilik envanteri izleme projemiz tamamlanarak Nuhun Gemisi veritabanına girişleri yapılacaktır. Şehitler Coğrafyası projesiyle Dumlupınar Başkomutan Tarihi Milli Parkındaki mevzi, siper ve şehitliklerimizin ihyasına başlanacaktır. Yapılan hizmetlerin Kütahya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)