Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Emniyet Müdürlüğü, ilçede yaptığı uygulamalarda son 10 gün içinde 826 aracı kontrol edip 24’’ünü trafikten men etti.
Son günlerde artan trafik kazaları ve trafik ihlallerini önlemek için Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik amirliği ekipleri yol kontrollerini arttırdı.
Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü, 10 günlük trafik uygulamasına ilişkin istatistiki bilgileri paylaştı. İlçede son 10 günlük veriler içinde 50 motosiklet, 826 kamyon ve servis araçları kontrol edilirken, 24 araç trafikten men edildi.
Bu kontrollerde toplam 98 kamyon ve servis aracına hız sınırlarına uymama, kırmızı ışık ihlali, ehliyetsiz araç kullanma ve abartı egzoz kullanmaktan dolayı 26 bin TL ceza kesildi.
Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü, trafik denetleme büro amirliği ilçemizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler artırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülmektedir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olmaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı polis ve jandarmaya bildirilmesi hususlarında vatandaşlarımızın ilgi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır" denildi. Ekipler ayrıca, motosikletlerin ve otomobil sürücülerinin abart egzoz takmaması ve kamyon ile servis minibüslerinin çevre yolunda trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.
Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri ilçe genelinde araç ve sürücülere yönelik denetimlerini sürdürüyor. (Tİ - EFE)