Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın sezonu çalışmaları çerçevesinde yangınla mücadele eden ekiplere yönelik olarak eğitimler düzenleniyor.
Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesine yönelik her türlü hazırlığı yapan ve orman yangınlarına müdahale etmek noktasında her türlü tedbiri alan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından; işbaşı ve bilgi yenileme eğitimi düzenlendi.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü lokalinde düzenlenen eğitimlere 69 personel katılırken, yangın organizasyonu ve haberleşme, telsiz kullanma, müdahele teknikleri, araç gereç ve ekipman kullanımı, kişisel koruyucu donanım ve iş güvenliği tedbirleri konusunda tüm personel bilgilendirildi.
Eğitimin ikinci etabı Bölge Müdürü Adnan Kayım, Bölge Müdür Yardımcısı Muhammed Çolak, Kütahya Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, İşletme Müdür Yardımcısı, Orman İşletme Şefleri, İş Güvenliği Uzmanı Orman Mühendisi Başar Kavcin, İş Güvenliği Uzmanı Orman Mühendisi Recep Kurada, Makine Mühendisi Akif Eltan, Makine Mühendisi Gökhan Sezgin, Telsiz Teknisyenleri Mustafa Ayarslan ve Özkan Türker ile Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü’nde fiilen Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına müdahale eden arazöz, su ikmal aracı ve ilk müdahale araçlarında görevli şoför, operatör ve işçilerin katılımı ile Söğüt Orman Deposunda düzenlendi.
Malzeme kontrolü yapılmasının ardından Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, yangınla mücadele eden ekiplerin hareket kabiliyetini artırmak için hortum serme yarışması düzenlendi. Arazöz ve ilk müdahale ekiplerinin yangına ilk müdahale süresini mümkün olduğunca düşürmek amacı ile yapılan yarışma çekişmeli geçti.
Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, tatbikat sonrasında yaptığı konuşmasında tüm ekiplere teşekkür ederek şunları söyledi: “Orman yangınlarıyla mücadele her türü tedbiri almanın yanı sıra siz ekip arkadaşlarımıza da eğitimler verdik. Bilinçli bir mücadele için tüm detayları bilmemiz ve söndürme çalışmalarını bu doğrultuda planlamamız zaman açısından çok önemli. "Kaybedilen Zaman" daha fazla risk demek. Yangına erken müdahale ve doğru strateji ile her zaman yangınlara hazır olmamız gerekiyor. Sizlere bu noktada güveniyor, etkili mücadele ile bu senenin yangınsız, alevsiz, üzüntüsüz geçmesini temenni ediyorum.” (EFE)