Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri Federasyonu ile Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği’nin yetkilerini kabul etti.
Ertuğrul Gazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Kula ile Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Namaz, Vali Nayir’e ‘hoş geldin’ diyerek yeni görev yerinin hayırlı olmasını dilediler.
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yörük-Türkmen geleneğimiz vatan topraklarının oluşmasında birliği ve ruhu sağlayan en önemli hususlardan biridir. Birleştirici unsurdur, ayrıştırıcı değildir. Bu kültürün yeni nesile de aktarılması gerekiyor. İnsanlık bizim ortak paydamız. Herkes mutlaka kendini farklı görecek, kendi değerlerini sevecektir ama Yörük - Türkmen geleneğinin bence en büyük temsilcilerinden Yunus Emre’nin ‘Yaratılanı severiz, Yaradan’dan ötürü’ düşüncesi en güzelidir. Dünya’nın hiçbir dilinde hoşgörü kelimesi yoktur. Hepsinde katlanma, tahammül etme kelimelerine yakın anlamlar var. Bizim kültürümüz ise katlanmaz, onu hoş görür. O birleştirici ruhu, hoşgörü ruhunu ötekileştirmeden, ayırt etmeden yeniden tazelememiz lazım. Buna fayda sağlayacak her şeyde yanınızdayız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kütahya Yörük ve Türkmenler Derneği Genel Sekreteri İsa Kahraman, Şair Abdurrahim Karakoç’un önsüzüyle hazırlanmış Düş Renkleri adlı kitabını Vali Nayir’e takdim etti.
Ziyaret, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e geleneksel poşu takılması ile sona erdi. (EFE)