Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya İl Müftülüğü’nün Ekim ayı personel toplantısına katıldı.
Kütahya İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri ile birlikte yapılan toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir din görevlilerine hitap etti. Habil ile Kabil arasında başlayan mücadelenin din görevlileri aracılığıyla bugün de sürdürüldüğünü ifade eden Vali Nayir, “Habil ile Kabil ile başlayan iyi ve kötünün mücadelesi dünyanın her döneminde her toplumda olagelmiş bir mücadele. Sizler de göreviniz itibariyle bu iyi ve kötü mücadelesinin yönlendiricisi, teşvik edicisi olarak dünyayı daha yaşanabilir olması için, bir gayretin içinde olması gereken bir mesleğin, bir mensubiyetin temsilcilerisiniz. Kendi inanç dünyamızda bunu Emr-i bi’l ma’ruf ve nehy-i anil münker olarak kısaca özetleyebileceğimiz hadisenin yalnızca sizlere özel bir görev olmadığını sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz. Bu duygunun bütün insanlara taşınması, büyük- küçük, kadın-erkek herkese yayılması için sizlere düşen görev var. Ben yapıyorum yeter düşüncesiyle değil, görev yaptığınız her yerde sizle muhatap olan herkese, iyi ve kötü mücadelesinde olması gereken noktayı sizler öğreteceksiniz. Toplumda huzur istiyorsak, geleceğe ümitle bakmak istiyorsak yapılması gereken hadise bu. Sizler bu kadar önemli bir görevin temsilcileri olarak bu ağırlığı, bu mesuliyeti omuzlarınızda hissederek toplumumuzun ihtiyaç duyduğu hizmeti yapmakla mükellefsiniz. Bu tür görevler atanmışlıkla olmuyor, mutlaka adanmışlıkla oluyor. Eğer kendimizi bu göreve adayamıyorsak bir eksiklik var demektir. 120 Bin’in üzerinde Diyanet görevlimiz var. Bu hiç küçümsenecek bir rakam değil. İçinde bulunduğumuz sıkıntılara baktığımızda, bu 120 bin personelimizin görevini hakkıyla yaptıktan sonra elde edilecek sonuç mu diye kendimizin iç muhasebemizi yapmamız lazım” dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir’in toplantıya katılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden İl Müftü vekili Veysel Kükrek günün anısına Vali Nayir’e tablo takdim etti. (EFE)