Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir Kurban Bayramı sebebiyle Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan huzurevi sakinleri ve Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla bayramlaştı.
Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklar tarafından karşılanan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, huzurevi sakinleriyle tek tek bayramlaştı, karanfil verdi, sohbet etti.
Ziyarette konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir bayramların birlikte olunca amacına ulaştığını söyledi. Vali Nayir, “İnşallah Kurban Bayramını hep birlikte idrak edeceğiz. Bayramlar, büyüklerimizle ve çocuklarımızla bayram. Bizlerin, Kütahya’da görev yapan yabancılar olarak büyüklerimiz burada değil. Sizleri büyüklerimizin yerine koyuyoruz. Sizleri annemiz, babamız olarak düşünüp, sizlerin elini öperek bayrama başlamak istiyoruz. Devlete emanet olan yavrularımız ise hem sizleri hem de bizleri büyük olarak görüyor. Büyüklerin ve küçüklerin bir araya geldiği bugünlerde bayramın lezzetini yaşamış oluyoruz. Bizim inancımıza göre yaşlılarımız önemli. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV); ’aranızda ihtiyarlar olmasaydı belalar üzerine sel gibi yağardı’ diyor. Sizlerin duası sayesinde bizler millet olarak, devlet olarak belalardan ve felaketlerden korunuyoruz. Yalnızca bayramlarda değil, diğer zamanlarda da sizlerle beraber olmak arzumuzdur ancak ne yazık ki mesaimiz bunlara her zaman müsaade etmiyor. Sizler burada büyük bir ailesiniz. Bu zamanlarda çocuklarımızı da aramıza alarak bu aileyi biraz daha büyütmüş oluyoruz. Temennimiz o ki sizler burada sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde nice bayramlara hep birlikte ulaşmış olasınız” diye konuştu. (EFE)