Pazarlar İlçesinde vişne üreticileri ve vişne alımı yapan kantarcıların vişne fiyatlarının yükselmesi için 2 gün süren vişne almama ve toplamama boykotu işe yaramadan sona erdi.
Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde vişne fiyatlarının düşmesi ile başlayan boykot hiçbir işe yaramadan bittiği bildirildi.
10 firma komisyoncularının ve üreticilerin vişne fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 50 daha düşük olması sebebi ile başlayan boykot sona erdi. Vişne fiyatlarında yükseliş olmadan devam ediyor. Vişnenin kilogramı 1 lira 100 kuruştan alınmaya devam ediyor.
Pazarlar ilçesinde vişne üreticileri adına konuşan Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ali Çelik, “İlçemizde bu sezon vişnemiz para etmediği gibi sadece vişne toplama işçiliğini bile karşılamıyor. Gübre ve zirai ilaç kredilerinin ödeme imkânımız hiç kalmadı. 40 derece sıcaklıkta toplanan vişnelerin değerini biz biliyoruz ama meyve fabrikaları bilmiyorlar. Herkesin sokağa bile çıkamadığı saatlerde bizler vişne topluyoruz. Firmalar tarafından belirlenen vişne fiyatları işçi fiyatlarını bile kurtarmıyor. Vişne fiyatların yükselmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştular.(MB-EFE)