Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde vişnenin hasat dönemi ile birlikte firmalar tarafından vişnenin kilosunun 1 Lira 20 kuruştan alınmaya başlanması ve akabinde vişne fiyatlarını 1 lira 10 kuruşa geri çekmeleri vişne üreticilerini hayal kırıklığına uğrattı.
Geçen yıl 1 Lira 70 kuruştan olan vişnenin kilo fiyatının bu yıl 1 lira 10 kuruş olarak açıklanması üreticileri memnun etmezken, İlçenin vişne alım merkezi düşük fiyatın etkisiyle sezonun en sakin dönemini yaşıyor.
Vişnenin hasat dönemi ile birlikte 1lira 10 kuruş gibi komik bir fiyatla açılan vişne sezonunun üreticiyi hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Pazarlar Ziraat Odası Başkanı Yusuf Ertaş, ”Şu an vişneye verilen fiyat 7-8 sene önceki fiyatların da altındadır. Vişnenin kilo fiyatının 3 liraya yükseldiği yıllar da oldu. İşçi maliyetleri ve düşük fiyat yüzünden birçok üretici kendi ihtiyacı kadar vişne toplayıp, kalan vişneleri ise dalında çürümeye bırakacaktır. Çünkü topladığı vişnenin parası çalıştırdığı işçinin yevmiyesini karşılamaz. Vişnede meyve suyu fabrikalarının uyguladığı fiyat politikaları ilçemiz ve ülke ekonomisine zarar vermektedir. Vişne fiyatları makul seviyelere yükselmezse bu yıl da vişne dalında çürüyecektir” diye konuştu.(MB-EFE)