Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Yukarı Yoncaağaç köyünde, gerçekleştirilen Geleneksel Hayır Yemeği’ne yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı bildirildi.
Hayır yemeği öncesi köyde oluşturulan 3 kişilik yardım komitesi köy halkından toplanan nakdi yardımlarla satın alınan 220 kilo etten pişirilen tas kebap, 40 kilo pirinçten pişirilen pilav, çorba, 80 kilogram tulumba tatlısı ve ayran köy konağı önünde toplanan davetlilere ikram edildi.
Yukarı Yoncaağaç Köyü Muhtarı Ömer Altın, 7 yıldan bu yana geleneksel olarak düzenledikleri hayır yemeğinin köylüler ile çevre yöre halkıyla aralarındaki birlik, beraberlik ve dostluğu arttırdığına işaret ederek," 7 yıl önce Köy İhtiyar Heyetimizin aldığı karar gereği kaza ve belalara karşı her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz hayır yemeğine çevre ilçe ve köylerden yoğun katılım olması bizleri memnun etmektedir. Yemek öncesi din görevlileri tarafından verilen dini sohbetlerin ardından mevlit okunup ilahiler söylendi. Dua ise topluca kılınan öğle namazı sonrası İlçe Vaizimiz İsmail Şenkul tarafından yapıldı. Hayır yemeğine katılan ve katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun" dedi.
Yukarı Yoncaağaç köyünde verilen hayır yemeğine, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Özşahin, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası, Belediye Başkan Vekili İsmail Kaya ve davetliler katıldı.(MA-EFE)