GÜNCEL

Londra'dan Kahramanmaraş Depremi Yardımı: 108 Bin 956.15 Sterlin Toplandı!

Londra merkezli Day-Mer, Türkiye'de geçen yıl Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin birinci yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaparak, depremzedelere yönelik yürüttükleri yardım kampanyası ve faaliyetlerini paylaştı.

Abone Ol

Londra'da faaliyet gösteren Day-Mer, geçen yıl Türkiye'nin birçok ilini etkileyen depremin yıl dönümünde, Kahramanmaraş'ta meydana gelen felaketi anmak amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve geniş çapta hasara neden olan depremin ardından Day-Mer'in yürüttüğü yardım kampanyasına vurgu yapıldı.

Açıklamada, resmi rakamlara göre 50 binden fazla insanın etkilendiği, yıkılan evler, oteller ve binalar altında kalarak hayatını kaybedenlerin olduğu ifade edildi. Day-Mer'in, depremin hemen ardından başlattığı kampanya ile toplamda 108 bin 956.15 sterlin maddi yardım toplandığı belirtildi. Yardımların bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla kullanıldığı ve Day-Mer temsilcilerinin bölgeye giderek yardım çalışmalarını yakından takip ettiği ifade edildi.

Day-Mer, depremzedelere yönelik yardımları sürdürmeye devam ederken, örgütlü olmanın önemine vurgu yaparak, toplanan yardımların ulaşımını engellemek için alınan bürokratik önlemlere dikkat çekti. Ayrıca, binlerce kilometre uzakta olmalarına rağmen Day-Mer üyelerinin deprem bölgesindeki yardımların dağıtımına katılmasının örgütlenmenin gücüyle mümkün olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada, yaşanan zorluklara rağmen örgütlenmenin ve Day-Mer gibi kurumlara sahip çıkmanın önemi üzerinde duruldu.