2016 yılında yayınlanan en iyi diziler yakında ödüllerine kavuşacak. 68.Emmy Ödülleri Adayları Açıklandı. 68.Emmy Ödüllerine Aday gösterilen diziler hangileridir? Game of Thrones, House of Cards, Homeland, Better Call Saul ve Downton Abbey gibi dizilerin aday olduğu yarışmada son durum haberimizde.

En İyi Drama Adayları
Game of Thrones’u bu senenin en favori adaylarından biri olduğunu söylesek herhalde pek şaşırmazsınız. Game of Thrones’un en güçlü rakiplerinden biri House of Cards. Onları yakından takip eden en tanıdık isim ise The Americans. Mr. Robot, Emmy’deki ilk yılına iddialı bir giriş yaptı. En İyi Drama kategorisindeki diğer adaylar ise Homeland, Breaking Bad’teki sinsi avukata kendi dizisini kazandıran Better Call Saul ve Downton Abbey.

En İyi Komedi Adayları
Modern Family, yine komedi dalında senenin en favori adaylarından biri. Seinfeld’in uçarı kadını Julia-Louis Dreyfus, bu sefer politik bir komedi olan Veep ile ekranlarda. Master of None ise Aziz Ansari’nin komediye yön veren tarzı ile yükselerek, rakiplerini yakından takip ediyor. Tina Fey sevmeyen yoktur sanıyoruz. İşte o yüzden Unbreakable Kimmy Schmidt de bu senenin güçlü adaylarından. 68. Emmy Ödülleri’ne komedi dalında aday gösterilen diğer diziler ise Transparent, Silicon Valley ve Black-ish.

En İyi Erkek Oyuncu Adayları Drama
Sizin adayınız kim bilmiyoruz ama, bu senenin en favori isimlerinden biri Better Call Saul ile bizlere şeytani bir adamı bile sevdirmeyi başaran Bob Odenkirk. Usta aktör Kevin Spacey ise House Of Cards’da sergilediği muhteşem performansı ile en güçlü adaylardan. Onlara eşlik eden diğer isimler ise Ray Donovan dizisi ile tanıdığımız Liev Schreiber, The Americans’tan Matthew Rhys, Mr. Robot’a hayat veren Rami Malek, Bloodline’dan Kyle Chandler.

En İyi Kadın Oyuncu Adayları Drama
Bu sene drama dalında yarışan en önemli isimlerden biri, How to Get Away With Murder’daki rolü ile Viola Davis. En dişli rakibi ise Orphan Black dizinde 5 farklı karakteri başarıyla canlandıran genç oyuncu Tatiana Maslany. 68. Emmy Ödülleri’ne damgasını vuracak diğer isimler ise Homeland ile Claire Danes, Empire ile Taraji P. Henson, The Americans ile Keri Russell ve House of Cards ile Robin Wright.



En İyi Erkek Oyuncu Adayları Komedi
Komedi dalında bu sene hayli çekişmeli geçecek. Çünkü bizce Shameless’teki rolü ile hayatlarımıza giren, Jerry Gallagher rolü ile sevsek mi nefret mi eksek bilemediğimiz William H. Macy en güçlü adaylar arasında. Ona bu çekişmede eşlik eden diğer rakipleri ise Master of None ile Aziz Ansari, The Last Man On Earth ile Will Forte, Silicon Valley ile Thomas Middleditch ve Transparent ile Jeffrey Tambor.

En İyi Kadın Oyuncu Adayları Komedi
Her dizi severin gönlünde yatan bir Amy Schumer vardır. O yüzdendir ki Amy Schumer bu sene komedi dalında Emmy Ödülleri’nin bir numaralı adaylarından. Kendisine ödül yolunda eşlik eden diğer güçlü isimler ise Unbreakable Kimmy Schmidt ile Ellie Kemper, Veep ile Julia Louis-Dreyfus, Getting On ile Laurie Metcalf, Black-ish ile Tracee Ellis Ross ve Grace & Frankie ile Lily Tomlin.