9.Uluslararası Çaydaçıra Film Festivali düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Türk Sineması’nın ustalarının ve davetlilerin yoğun katılım gösterdiği gecede ödüller sahiplerini buldu.
Ramada Otel’de düzenlenen ödül törenine, ünlü sanatçılar Cihat Tamer, Mehmet Ümit Yesin, Anta Toros, Nermin Denizci,Tuğrul Meteer, Devlet Devrim, Suna Yıldızoğlu, Menderes Samancılar, Asuman Betil ve çok sayıda davetli katıldı.
Program, vefat eden Türk sinemasının ünlü oyuncusu Oya Aydoğan’ı anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. Sinevizyon gösterisi anında sanatçı Aydaoğan’ın meslektaşları duygusal anlar yaşadı.
Çaydaçıra Film Festivali Ödül Töreni’nde konuşan Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara, "Sabah 7’de aldığımız haberle günümüz hiç de iyi gitmedi. Çünkü daha 3 gün öncesinde telefonla konuştuğumuz Oya ablamızın vefat haberini aldık. Gerçekten çok üzüldük. Çünkü rahatsızlığı olmasaydı o da aramızda olacaktı. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.
Festivalden öte Elazığ’ın tanıtımına, kültürüne, turizmine sahip çıkmak amacıyla bir şeyler yaptıklarını söyleyen Kara, "Gücümüzün yettiğince maksimum değerlere kadar çıkabildik. Çayda Çıra Film Festivali 2008 yılında başladı. 9’uncusu olur mu diye düşünürken, artık 9 bitti 10’nun çalışmalarına başlayacağız . Festivalde Elazığ ve bölge halkına 60’a yakın film izletildi. Artık Çayda Çıra Festivali Elazığ’da değil ilçelerimizde, beldelerimizde sergilendi ve buralarda halkla buluştuk. 4 günü dolu dolu sinema sevenlerle, halkımızla geçirdik" ifadelerini kullandı.
Oya Aydoğan’ı n vefatından dolayı üzüntüsünden konuşmakta zorluk çeken Nermin Denizci, "Bugün bizler için çok zor bir gün. Yarın da kocaman çok zor bir gün bizleri bekliyor. Bugün sevgili Oya Aydoğan da aramızda olacaktı. Maalesef herkesin bildiği kötü haberi aldık. Bundan sonraki günlerde inşallah sağlık ve sıhhatle aranızda oluruz" diye konuştu.
Oya Aydoğan’ın kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Devlet Devrim, "Aranızda bulunmak hem heyecanlı hem de bugünümüzün üzüntüsü üzerimizde. Elazığ halkını sonsuz sevgilerle selamlıyorum nice mutlu yarınlar diliyorum" şeklinde konuştu.
Çok üzgün olduğunu söyleyen Anta Toros ise, "Oya’mızı kaybettik. Çok iyi bir insandı. Nurlar içinde yatsın. Allah oğluna da sabırlar versin. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
Morallerinin çok bozuk olduğunu vurgulayan Tuğrul Meter de, "Sanat dünyasında yaprak dökümü devam ediyor. Buradan Oya Aydaoğan’a Allah’tan rahmet diliyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
"Son zamanlarda birçok arkadaşımızı kaybettik" diyen Suna Yıldızoğlu ise, "Sümer Tilmaç, Levent Kırca, Zeki Alasya’yı kaybettik. Hepsi için dua ediyorum. İnşallah hepsi Oya’yla beraber bizi izliyorlardır. Sizleri ve sanatçı arkadaşlarımı çok seviyorum. Ben 1978 yılında Elazığ’a sanatçı olarak geldim. 1980’lerde yine şarkıcı olarak geldim. Sizler sayesinde geçen sene ve önceki sene geldim. Her seferinde yeni başka bir şeyler görüyorum. Buradaki huzur çok hoşuma gidiyor" ifadelerini kullandı. Menderes Samancılar da, "Hüznümüz var. Aslında bu festival daha coşkulu ve yüksek ritimde olabilirdi fakat bildiğiniz gibi ülkemizin içinde bulunduğu bu ateş çemberi hepimizi yakmış durumda. Aslında hiç birimizin gülecek, eğlenecek hali yok. Ama bu ülke bunları da aşacak. Biz yine bu ülkede kardeşçe omuz omuza yürüyeceğiz" diye konuştu.
Program ödüllerin verilmesiyle sona erdi.